Inspired by workhouses and the divide of social classes in Victorian London, this design for A Christmas Carol utilizes sparse scenery to emphasize negative space and create a barren, solemn atmosphere. The large wrought iron structure functions as the London streets where the ensemble delivers the story. The large windows looming over the stage move, tilt, and swing to create new environments throughout the show.

My design for this show utilizes the atmosphere to convey emotion to the audience. This design is influenced by the original intention of Dickens's short story that was a commentary on the social class divide in Victorian London. By creating a desolate, dark, and structural design, the emphasis of social class and lower class life is evident. It almost feels like the entire stage is a workhouse in itself.

A CHRISTMAS CAROL ADAPTED BY HANREDDY AND MORGAN 

CONCEPTUAL THEATRICAL DESIGN

TECHNICAL DRAWINGS

MODELED IN SKETCHUP AND DRAFTED IN LAYOUT

A PEEK INTO MY SKETCHBOOK

SELECTED IMAGES SCANNED FROM PRODUCTION SKETCHBOOK

 © 2019 by Zeke Waters

  • LinkedIn - Grey Circle